De juiste wasdroger

Een wasdroger is een handige hulp in de huishouding om het wasgoed dat uit de wasmachine komt te drogen en is dan ook in vele huishoudens terug te vinden.
Het weer laat het immers vaak afweten bij het drogen van het wasgoed. Zeker in de seizoenen dat er veel regen verwacht kan worden en weinig zonneschijn is het prettig om over een wasdroger te beschikken. Er zijn verschillende soorten op de markt, zodat de consument zelf kan bepalen welke het beste past binnen het huishouden.

Keuze voor soort en model
Bij een wasdroger kopen kan er een onderscheid gemaakt worden met betrekking tot de wijze waarop het vocht en de lucht wordt afgevoerd. Bij een zogenaamde condensdroger is er geen luchtafvoer naar buiten nodig omdat er een opvangbak voor het condens aanwezig is. Bij een luchtafvoer uitvoering is het noodzakelijk dat de slang voor de luchtafvoer naar buiten geplaatst kan worden. In veel huishoudens wordt de slang van de afvoer naar buiten gehangen door een raam, maar er kan natuurlijk ook een gat door de muur worden geboord om een degelijke afvoer te bewerkstelligen. Een andere optie voor het drogen van wasgoed is te kiezen voor een combinatie van wasdroger en wasmachine in een.

Een video van de Consumentenbond over het testen van wasdrogers.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een wasdroger
• Aangezien een wasdroger vaak gebruikt wordt in de meeste huishoudens en het een apparaat is dat elke keer weer veel energie verbruikt is het rekening houden met het energieverbruik belangrijk. Door op het energieverbruik te letten kan er een energiezuinig product worden aangeschaft. Elke wasdroger wordt ingedeeld in een energieklasse en de consument kan dan ook eenvoudig achterhalen hoe energiezuinig het apparaat is.
• De inhoud van de droogtrommel kan het beste afgestemd worden op de trommelinhoud van de wasmachine, zodat de wasdroger niet steeds half gevuld het werk moet doen of dat hij voor een stapel wasgoed twee keer moet worden gebruikt.
• Er zijn speciale programma’s voor bijvoorbeeld het drogen van sportschoenen of het zo kreukvrij mogelijk drogen van het wasgoed, waar de ene wasdroger niet en de andere wel over beschikt.