De milde winter in Belek

Zon, strand, zee, golf en all-inclusive luxe hotels – dat is waar Belek voor staat, een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Turkije. Als je echt een week of twee diep wilt ontspannen en wilt genieten van een beetje luxe, dan is het kleine Turkse dorp de perfecte reisbestemming. Bij ons komt u te weten wat u kunt verwachten van een vakantie in Belek. We hebben ook een hotelcontrole uitgevoerd en de beste hotels voor u getest.

Belek – waar is dat?

Belek ligt aan de zuidkust van Turkije, slechts ongeveer 30 kilometer ten oosten van Antalya. Dezelfde route verder naar het oosten is Side, een ander Turks vakantieparadijs. De transfer van de luchthaven van Antalya naar het hotel duurt dus slechts een aangename 40 minuten. De vlucht zelf duurt ongeveer 3 uur, waarbij de Turkse toeristenhoofdstad wordt bediend door bijna elke Duitse luchthaven.

Naast Antalya, Side en Kemer heeft Belek zich ontwikkeld tot een absolute toeristische hotspot in Turkije. De plaats was oorspronkelijk slechts een klein dorp, omgeven door dichte dennenbossen, maar nu is er hotel na hotel. De dennenbossen moesten grotendeels plaatsmaken voor de luxe resorts en de vele golfbanen. In het ‘achterland’ van de hotelzone bevindt zich echter nog een natuurgebied met dennenbossen.

Over het algemeen heeft Belek naam gemaakt als een plaats met luxe hotels. Bijna alle woningen hebben een 4-5,5 * status en bieden veel luxe. De beoordelingen op verschillende reisportalen bevestigen dit ook: Hotels in Belek hebben meestal altijd de beste beoordelingen.

De golfer Eldorado Belek

Naast alle luxe is er één ding in Belek: golf. Als je vanaf zee naar Belek kijkt, heb je een ongeveer 10-12 km lang zandstrand. Daarachter liggen de hotels verspreid over de hele lengte. En daarachter, nogmaals, ook over een lengte van 12 kilometer – golfbanen. Maar liefst zeven complete golfbanen laten de harten van golfers sneller kloppen in Belek. De omliggende golfresorts behoren tot de beste ter wereld. Het is dus niet verwonderlijk dat de regio bijzonder bekend en populair is bij dit type atleet.

Overigens is Hotel Limak Arcadia erg geschikt als golfresort.

Strand met obstakels

De dichte ontwikkeling met luxe resorts heeft ook zijn nadelen. Want hoewel het strand een goede 12 kilometer meet, is er nauwelijks een gebied dat vrij toegankelijk is. Alleen het relatief centrale, zogeheten Beach Park is een openbaar strand – de rest van de hotels is onderling verdeeld.

Toeristen die geen hotel direct aan het strand hebben geboekt, verliezen het. Omdat deze eerst die openbare sectie moeten vinden. Gasten van een van de all-inclusive strandhotels daarentegen hebben het goed, want ze kunnen gewoon in een van de gereserveerde ligstoelen neerstrijken en genieten van de zon.

Afgezien van deze kleine moeilijkheden, heeft Belek echt een droomstrand. Het is vrij breed, veelal fijn zand en niet helemaal overladen met ligstoelen.

Veel sport – weinig cultuur

Cultuurliefhebbers moeten niet per se stoppen in Belek, want er zijn geen echte attracties in het resort. Integendeel, de reis hier wordt vooral aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en sportliefhebbers.

De eerste kan de hele dag lui in de zon liggen en in de watten worden gelegd door luxe en all-inclusive. Sportliefhebbers kunnen zich in verschillende activiteiten uitleven. Want er is niet alleen golf, maar ook voetbal, tennis, dansen, duiken, zeilen, jeepsafari, aquapark etc. Trouwens: Belek is ook een geliefde plek voor trainingskampen voor voetbalteams, vooral in de winter. Een aangename temperatuur van 10-20 graden maakt het mogelijk.

Er zijn natuurlijk nog een paar andere dingen te zien. Maar u moet Belek verlaten met een huurauto of een geboekte dagtocht. U kunt bijvoorbeeld Antalya Aspendos bezoeken, een van de best bewaarde Romeinse theaters. Of u kunt een bezoek brengen aan Pamukkale (natuurlijk gevormde kalksteenterrassen) of Myra, waar de ruïnes van een oude Romeinse stad en 2300 jaar oude rotsgraven zich bevinden.

Wanneer is de beste reistijd?

Het hoofdseizoen is van juni tot september. Temperaturen tot 35 graden en een zeer lage kans op regen geven een goede weersgarantie voor de zomervakantie. Als je het niet zo lekker vindt, kun je in het voorseizoen in april / mei of in het naseizoen in oktober naar Belek. Gedurende deze tijd is het nog steeds lekker warm, vooral in oktober is de zee nog steeds goed 24 ° C.

De winter is ook mild, maar de meeste hotels zijn in deze tijd van het jaar gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden en voorjaarsschoonmaak. Sommige faciliteiten zijn echter open, daarom geven golfers dit seizoen de voorkeur