De Turkse Riviera

De Turkse Rivièra betovert met indrukwekkende historische plaatsen, turquoise zee, prachtige stranden en warme gastvrijheid. De 220 km lange, prachtige kustlijn strekt zich uit van Kundu tot Cape Anamur en is nog steeds een populaire vakantiebestemming, niet verwonderlijk, aangezien de zon er ongeveer 300 dagen per jaar schijnt! Ik zal je nu vertellen welke hoogtepunten je te wachten staan ​​aan de zuidkust van Turkije.

De charme van de Turkse Rivièra

Iedereen die een vakantie aan de Turkse Rivièra plant, combineert ontspannende uren op de eindeloze stranden van Turkije met een ontdekkingsreis om een ​​unieke flora en fauna en historische bezienswaardigheden te leren kennen. De oude havenstad Side, de provinciehoofdstad Antalya, de badplaats Kundu, het golfparadijs Belek en de provincie Alanya behoren tot de meest populaire bestemmingen aan de Turkse Rivièra. Deze vier prachtige plekken zijn als een parelketting aan elkaar geregen en overtuigen u met hun charme tijdens uw vakantie in Turkije.

De locaties worden omlijst door het spectaculaire westelijke Taurusgebergte. Het 1.500 km lange gebergte strekt zich uit van het historische Lycia tot de oostgrens van Turkije en strekt zich ook uit langs de Turkse Rivièra. Het Taurusgebergte is de belangrijkste reden waarom er op het terrein een extreem mild en aangenaam klimaat heerst. Bovendien biedt het een fantastisch en tegelijkertijd ongelooflijk zicht – hoe vaak ervaar je eindelijk het strand en de turquoise zee die in de zon schijnt en de met sneeuw bedekte toppen die op de achtergrond de lucht in torenen?

Kundu – sprookjesachtige idylle

De badplaats Kundu is bijzonder populair bij toeristen, en niet zonder reden, omdat Kundu mooi en absoluut divers is. In het centrum van de stad kun je door de winkels slenteren of de dag doorbrengen in het goed onderhouden park van het Moonlight Park. Hier kunt u niet alleen heerlijk ontspannen op warme dagen op het zandstrand en stoom afblazen met watersporten in de idyllische baai, maar ook ‘s avonds genieten van livemuziek en genieten van lekker eten en drinken in een van de vele restaurants.
Ik kan vooral Café Tutti Frutti aanbevelen, waar je je in een kleine oase voelt, die aan zee ligt – perfect voor een goed begin van de dag met een heerlijk ontbijt.
Het is ook niet ver van de haven en het is perfect om langs het water te wandelen.

Maar ook hotel ic green palace kan ik van harte aanbevelen.

Het toeristische centrum van Kundu kan met de fiets worden verkend, omdat het niet ver reikt. Bij een van de vele verhuurstations kun je goedkoop een fiets huren en genieten van de frisse wind terwijl je de stad ontdekt. Stop ook bij een lokale markt, want hier krijg je een optimaal inzicht in de Turkse cultuur – dus een directe tip: Afdingen hoort bij het dagelijkse leven in Turkije. De oorspronkelijke prijs moet met 15-20% worden verlaagd.

Op naar de bergen

Als u een beetje afwisseling nodig heeft van de dag op het strand, raad ik u aan excursies naar het Kunduz-gebied te maken. Met de kabelbaan Olympos Teleferik kun je op 2365 meter de hoogste berg aan de Turkse Rivièra beklimmen: de Tahtalı Dağı, ook wel bekend als Olympos. Van bovenaf wordt u beloond met een ongelooflijk weids uitzicht over de hele Rivièra. De Göynük-kloof is ook een hoogtepunt en biedt u turkoois water, kleine watervallen en – omgeven door indrukwekkende rotsen – een fascinerend, bijna sprookjesachtig uitzicht.
terwereld