Een gebruikte gitaar kopen – maak geen fouten

Wil je een tweedehands gitaar kopen? Niet alleen bij het kopen van een gebruikte gitaar, maar in het algemeen bij het kopen van een nieuw apparaat, informeert meer dan 95% van de Duitsers zich vooraf op internet. En de tijd die het kost, is gek. Je leest kilometers aan tests door, gelooft gebruikersrecensies en vakbladen en kijkt naar video’s op YouTube. Een echte gigantische taak – je wilt tenslotte enkele honderden euro’s uitgeven en plezier hebben met de nieuwe bijl. Stom als je een paar dagen later spijt hebt van de investering.

Dezelfde investering met een groot verschil

Gebruikte kwaliteit in plaats van nieuwe Chinese goederen.

Zodat de jacht op je nieuwe favoriete gitaar veel vruchten afwerpt, moet je deze systematisch benaderen. Als je net begint, is een goede gebruikte gitaar natuurlijk een prima alternatief voor goedkope Chinese snippers. Want één ding is duidelijk: als je goedkoop koopt, koop je twee keer! Bespaar jezelf een gitaar van 100 euro die niet is afgesteld, die constant spint, waardeloze pickups heeft en waarvan de mechanica de stemming niet vasthoudt. Je hebt er geen zin meer in. Is ook begrijpelijk. Het moet cool zijn, het moet luid zijn en het moet rocken! Koop dus gebruikte gitaar in plaats van goedkope Aziatische rotzooi!

Ouders en leerkrachten: riskeer de motivatie van kinderen niet! Koop gebruikt in plaats van goedkoop!

Een bericht aan jullie ouders en muziekleraren die er zijn: je weet dat de motivatie van beginners afhangt van een snel gevoel van prestatie. Neem geen risico door aan de verkeerde kant te sparen! Want met de goedkope gitaren heb je altijd de frustratie in de nek (in de ware zin van het woord). Scrambling uit het Verre Oosten lijkt misschien op een gitaar, maar in 90% van de gevallen zijn ze echt slecht, ze klinken niet, ze kraken en ratelen en en en en. Wat verwacht je voor het geld ?! Ouders willen natuurlijk ook niet diep in de buidel tasten voor de eerste gitaar. Het is tenslotte niet zeker of de nakomelingen het leuk zullen vinden om rocksterren te worden. Je koopt dus eerst iets goedkoops bij Amazon of een andere online winkel. En dan heeft de Filius een goedkoop Aziatisch schroot om zijn nek hangen, waarmee zijn leraar de wenkbrauwen direct in de haarlijn trekt als hij het ding ziet.

Wat is de beste manier om een ​​gebruikte gitaar te kopen?

Wanneer u een gitaar koopt, moet u nadenken over wat uw vereisten zijn. Moet het een nieuwe zijn, of is een gebruikte gitaar geen betere keuze? Wat is belangrijk of minder belangrijk? Ervaren speler of nieuweling? Bij muziekinstrumenten in het algemeen is het ook een emotionele beslissing. Wil ik een gitaar spelen die mijn idool ook bespeelt? Houd ik van een bepaald merk of vorm of kleur? Als je op internet naar een gebruikte gitaar zoekt, zul je deze snel vinden. Maar de opgegeven zoekcriteria kunnen de test niet vervangen. Hoe voelt de gitaar aan, kan ik snel alle nodige grepen pakken in mijn gebruikelijke positie? Hier heeft de ervaren speler een klein voordeel bij het kopen op verschillende handelsplatforms, aangezien hij al op verschillende typen heeft gespeeld en dus aan de namen en afbeeldingen kan zien of dit type gitaar bij hem past of niet. Beginners hebben een groot nadeel door hun beperkte ervaring. Of de gitaar echt de juiste is, is meestal pas na een paar uur spelen te zien.