Epileren

Het is zondag, de zon schijnt en ook al kunnen we het nauwelijks geloven, het is lente en dan komt de zomer snel. Er is dus geen beter moment om je een beetje voor te bereiden op de mooie, warme maanden. Zoals elke lente begin ik nu mijn benen te epileren. Je zou het natuurlijk het hele jaar door kunnen doen, maar eerlijk gezegd ben ik daar te lui voor. En elk jaar opnieuw is het een zware overwinning om de epilator aan te doen.
Om er geen rode en pijnlijke benen van te krijgen, heeft het wat voorbereiding en nabewerking nodig.

Vooral als je nog nooit eerder hebt geëpileerd, moet je naar de volgende punten kijken om een ​​mooi resultaat te krijgen.

  1. Ga op tijd aan de slag. Een paar rode stippen zijn normaal, maar verdwijnen na herhaaldelijk gebruik.
  2. Om ervoor te zorgen dat het apparaat de haren goed kan vasthouden, hebben ze een bepaalde lengte nodig. Je moet ze dus eerst laten uitgroeien tot ongeveer 0,5 cm.
  3. Een paar dagen voor de eerste toepassing begin je met het scrubben van je benen. Body peelings, een peelinghandschoen (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Amazon, maar ook in elke drogisterij) of de peelingborstel van je epilator zijn hiervoor geschikt.Je hebt een goed apparaat nodig. Ik gebruik de Braun Silk-Epil 9 SkinSpa *. Hoe beter het apparaat, hoe sneller de haartjes worden verwijderd en hoe minder het pijn doet.
  4. Op je epilatiedag kun je het beste in de warme badkuip gaan liggen en je huid een beetje zacht laten worden, dan je benen er weer afpellen zodat roos en eventuele ingegroeide haartjes loskomen en dan ga je. Natuurlijk heb je een apparaat nodig dat in water kan worden gebruikt. De Braun Silk-Epil 9 SkinSpa * is hiervoor bij uitstek geschikt. Het is in ieder geval pijnlijk aan de buitenkant van de kuit. Het beste is om daar te beginnen en langzaam je weg omhoog en terug naar het kalf te werken.
  5. Tenslotte hebben uw benen de juiste verzorging nodig zodat er geen huidirritatie, roodheid en puistjes ontstaan. Mijn aanbeveling hiervoor is de Aftershave Balm van Acaraa. Je kunt de AfterShave natuurlijk ook onder de oksels en in intieme ruimtes gebruiken. De producten van Acaraa bevatten alleen natuurlijke ingrediënten zoals cacay-olie, biologische olie, amandelolie en jojoba-olie en zijn vrij van siliconen, parabenen, minerale oliën, synthetische conserveringsmiddelen en sulfaten en zijn dierproefvrij !!! Een bedrijf dat ik u van harte kan aanbevelen. 
  6. Na ontharing kunnen snel ingegroeide haartjes verschijnen. Om dit te voorkomen, moet u uw benen bij elke douche scrubben.
  7. Zodra een paar haren weer de juiste lengte hebben bereikt, kunt u het epileren herhalen. Het duurt een paar keer voordat je benen echt glad zijn en je een paar weken rust hebt. Maar in de zomer en tijdens uw volgende vakantie kunt u het scheermes thuislaten en uw mooie benen strekken in de zon.