Kinderkleding op de juiste manier bewaren

Wie weet, wie weet wat de toekomst nog meer brengt.” Deze zin gaat door de geest van veel ouders als het gaat om de vraag wat er eigenlijk moet gebeuren met hun baby- en kinderkleding. Vaak besluiten ouders kledingstukken te houden die de kinderen ontgroeid zijn. Of het nu voor een mogelijke broer of zus is, voor je favoriete neef of voor een vriend. Om ervoor te zorgen dat kinderkleding ook na jarenlange opslag geen kwaliteit verliest, is de juiste opslagtechnologie cruciaal.

Het classificatiesysteem moet gemakkelijk te begrijpen zijn en ruimte besparen.

Hier zijn onze 5 tips voor het optimaal opbergen van kindermode.

Gooi weg

Neem voordat je kinderkleding gaat opbergen even de tijd en bedenk goed welke kledingstukken je echt wilt opbergen. Pak elk onderdeel op en vraag jezelf af of je het in de toekomst wilt doorgeven. Neem je kind mee en vraag hem welke kleding hij altijd graag droeg en welke dingen hij denkt weg te gooien.

Wassen

Als u heeft besloten welke dingen u wilt opbergen, moet u deze van tevoren zo heet wassen als het betreffende kledingstuk toelaat. Zo weet je zeker dat er geen bacteri├źn of nare luchtjes verspreiden tijdens opslag. Verder is het erg belangrijk dat de kinderkleding voor opslag absoluut droog is, zodat er geen schimmel ontstaat.

Sorten

Het sorteersysteem moet gebaseerd zijn op maat, zodat de juiste items snel gevonden kunnen worden en gesorteerd in de kast, afhankelijk van de leeftijd van de broer of zus. In plaats van kartonnen dozen of tassen, raden we aan om de kleding in stapelbare, luchtdichte dozen te verpakken. Doorzichtige dozen (bijvoorbeeld van Ikea) zijn bijzonder geschikt omdat het gemakkelijk is om te zien wat er in de betreffende dozen zit. Sorteer maximaal twee formaten in een doos, sluit deze en label deze. Tip: Bewaar de volgende keer dat u kleding of andere artikelen online bestelt, de meegeleverde zakjes met droogmiddel. Deze kunt u perfect aan de dozen toevoegen. Ze binden vocht en beschermen ook tegen geurtjes.

Koel en droog bewaren

Om ervoor te zorgen dat de dingen over een paar jaar nog in goede staat zijn, moet u ze op een koele, droge plaats, uit de buurt van licht, bewaren. Sterke temperatuurschommelingen, een muffe kelder of een zolder die in de zomer sist, moeten zo mogelijk worden vermeden.

Controleren

Omdat kinderkleding vaak jarenlang wordt bewaard, bestaat het risico dat de items ondanks de genomen maatregelen worden vergeten of kwaliteit verliezen. Neem eens per jaar de tijd en inspecteer de opgeslagen spullen. Is de kwaliteit afgenomen, is het spul muf of is het te oud? In dat geval de kleding uitzoeken of wassen en opnieuw drogen. We hopen dat we je met dit bericht een aantal handige tips hebben kunnen geven over opslag.