Led lamp

LED lampen zijn tegenwoordig helemaal in. Vroeger was dit de goede oude en bekende gloeilamp. De LEDlamp is natuurlijk veel zuiniger dan de gloeilamp, dit is dan ook de reden dat veel mensen specifiek overstappen op de LED lamp.

LED lampen zitten al in veel dingen verwerkt, sommige tv’s en mobiele telefoons maken gebruik van LED lampen. Dankzij de LED lampen wordt het beeldscherm verlicht en kun je dus beter zien wat er wordt afgespeeld op het beeldscherm. Natuurlijk zijn er ook andere vormen van verlichting voor beeldschermen, een voorbeeld hiervan is plasma.

Voordelen led lampen
Een LED lamp gebruikt slechts 15% van de stroom van een gloeilamp of halogeenlamp. Dat bespaart je dus gigantisch veel geld. Per LED lamp kan het tot 80 euro per jaar schelen.

Een LED lamp is zeer milieu vriendelijk. De CO2 uitstoot als gevolg van de opwekking van de stroom wordt ook 85% minder, de lamp bevat geen giftige kwikdampen zoals een spaarlamp of TL buis. Door de zeer lange levensduur van LED lampen komen de gebruikte materialen ook niet ieder jaar terug in de afvalbergen.

LED lampen hebben een inherente lange levensduur. De LED lampen hebben een levensduur van ongeveer 30.000 branduren, dit is een gemiddelde dat per merk kan verschillen. Als je de lamp 8 uur per dag aan laat dan gaat de lamp zo’n tien jaar mee.

LED lampen zetten stroom zo efficiënt om in licht dat ze niet heet worden, slechts een beetje warm. Je kan nooit je handen branden aan zo’n lamp en ze kunnen ook geen brand veroorzaken. Ook geen donkere plekken meer op muur of plafond.

LED lampen zorgen ervoor dat kleuren beter zichtbaar zijn als er geen natuurlijk daglicht binnenvalt. Alles ziet er dus mooier en strakker uit.

Kies dus voortaan voor de LED lamp. Je helpt niet alleen je zelf, maar ook het milieu.