Rust- en ontspanningseiland – mijn tuin

Wellness in uw eigen tuin wint aan populariteit. ‘Cocoonen op het platteland’ is hier het sleutelwoord. Het betekent dat u uw eigen tuin in een “wellnesscocon” verandert en zo uw ziel rust en ontspanning biedt.

Het maakt niet uit hoe sensueel, huiselijk, afgelegen of klein je eigen, kleine, groene kosmos moet zijn, verborgen groene tuinoases zetten hier de toon en een kleine feng shui kan ook worden gebruikt voor tuinontwerp. Omdat de Aziatische theorie van harmonie veel kleine feelgood-trucs kent. De simpele ideeën hebben al een grote impact. Je hebt geen tuinontwerper nodig om een ​​nieuwe oase in je huistuin te creëren. Met een beetje creativiteit kan uw eigen tuin eenvoudig opnieuw worden ontworpen. Maar wat is er nodig om op uw eigen terrein een wellness-oase te creëren?

Veiligheid, sensualiteit en ontspanning zijn de echte feelgoodfactoren en kleine ziteilanden zijn bijzonder voordelig om een ​​rustige sfeer te creëren. Ze kunnen met weinig moeite in de volwassen structuur van het pand worden geïntegreerd. Elke herbeplanting van de rusteilanden mag alleen in de herfst plaatsvinden – na het tuinseizoen. Op deze manier konden de rustpunten in detail worden getest en wordt het financiële kader niet onnodig belast. Leuk zijn bijvoorbeeld een gezellige loungeset waar je rustig kunt lezen en wat kunt drinken of eten, een groene plek om te relaxen of een kleurrijke plek om te mediteren. De klassieke houten bank met mooie kussens en dekens en een levendig prieel creëren ook een onzichtbare relaxhoek. Installeer indien mogelijk een hangmat – dit is altijd een zacht wiegende attractie.

Als je het heerlijk vindt, moet je investeren in rustgevend water en geluidsspelletjes, in een zwembad of wateroase in combinatie met natuurstenen: ze garanderen een zekere afstand tot de dagelijkse sleur. Planten spelen ook een grote rol: kleuren en vormen, geuren en de algemene sfeer, maar ook rust en ontspanning worden er grotendeels mee bepaald. Hetzelfde geldt voor subtiel lichtspel – oases van ontspanning zijn een lust voor het oog en de tuin wordt een toevluchtsoord voor je eigen ziel!