Vierkante salontafel

Zelf meubels maken is geen rocket science: iedereen kan het met het juiste ontwerp en de juiste tools. Ik zal je laten zien hoe je een behoorlijk coole salontafel kunt maken van multiplex en katoenen koord.

Weet je wat ik van plan was toen ik meer dan een jaar geleden naar mijn appartement in Berlin-Schöneberg verhuisde? Ik wilde niet meer tijdelijk – na mijn tijd in Londen en constant verhuizen, was ik klaar om eindelijk in een appartement te wonen dat niet alleen beschikbaar is, maar ook echt is ingericht.

Zoals bekend, verloopt alles altijd anders dan je denkt. En dus woonde ik vorig jaar met een salontafel die eigenlijk helemaal geen salontafel was, maar gewoon een goedkoop bord op vier poten. Het was dus de hoogste spoorlijn om iets te veranderen. Het werd me al snel duidelijk dat ik mijn salontafel zelf zou bouwen. Omdat ik in mijn hoofd al precies wist hoe het eruit zou moeten zien: veel hout (vooral multiplex), een minimalistisch design en een opbergruimte voor boeken, tijdschriften, etc., zodat je het oppervlak van de tafel ook echt kunt gebruiken. Al met al mag het er niet te omvangrijk uitzien en tegelijkertijd voldoende stabiel zijn. Ik ken nogal wat meubelvereisten. En natuurlijk is het in zo’n geval het meest logisch om actief te worden en het onderdeel eenvoudig zelf te bouwen. Met de juiste gereedschappen is dat geen probleem, dus ik was des te blijer dat ik voor dit project met Bosch Home & Garden een competente partner aan mijn zijde had.

De YOUSeries-gereedschappen van Bosch Home & Garden
Voor de implementatie zijn de nieuwe producten uit de nieuwe YOUseries van Bosch Home & Garden gebruikt. “Simpel, compact, anders”, dat is het motto van boormachine, multischuurmachine en handstofzuiger. De bijzondere voordelen zijn niet alleen het handige formaat en het chique design in zwart en Siena, maar ook de verwisselbare accu, die compatibel is met alle drie de tools en eenvoudig kan worden opgeladen met een USB-C-kabel. Bovendien zijn de apparaten absoluut intuïtief te gebruiken – ook perfect voor beginners.

Je kunt zo simpel een vierkante salontafel, of natuurlijk een rechthoekige, zelf bouwen. Kijk maar eens bij de bouwmarkt voor een handleiding.