Wat is een online testament en hoe werkt dat?

Wil je graag een testament opstellen, maar ben je bang voor hoge rekeningen en lange wachttijden? Overweeg dan eens om online een testament op te laten stellen. Een goed testament kan je tegenwoordig ook online regelen!

Wat is een online testament?

Een online testament is een testament dat je deels online laat opstellen. In je testament regel je wat er gebeurt met je erfenis nadat je overleden bent. Je kan onder andere erfgenamen aanwijzen, een voogd voor je kinderen benoemen of specifieke zaken aan bepaalde personen nalaten.

Als je geen testament laat opstellen, dan worden je erfgenamen aangewezen door de wet. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan erft je partner. Heb je daarnaast ook kinderen? Dan erven zowel je partner als je kinderen. Bedenk dat als je iemand anders als erfgenaam wilt aanwijzen, bijvoorbeeld een goede vriend, dat het dan verstandig is om een testament op te laten stellen. Zo kan je al je wensen wat betreft je nalatenschap opnemen in een officieel document.

Wat kun je regelen in een online testament?

In een online testament kan je onder andere het volgende regelen:

  • Je erfgenamen aanwijzen, bijvoorbeeld je partner of kinderen.
  • Een bedrag nalaten aan een goed doel.
  • Een voogd benoemen voor je kind(eren).
  • Een bewindvoerder benoemen die de erfenis van je kind(eren) beheert.
  • Je kan erfbelasting uitstellen.
  • Je kan specifieke personen uitsluiten van jouw erfenis .
  • Je kan een executeur benoemen die je nalatenschap afhandelt.

Hoe werkt het?

Een online testament regel je – zoals de naam al doet vermoeden – online. Dit kan heel eenvoudig via Ligo. Je doorloopt de vragenlijst en geeft je wensen aan. Heb je specifieke wensen? Geef deze vooral aan! De notaris zal hierna contact met je opnemen zodat jij de gelegenheid krijgt om de akte te doorspreken. Wanneer alles in orde is, zal je de akte ondertekenen en de notaris zal het testament passeren. Jij bent dan verzekerd van een testament.

Wil je een online testament opstellen of nog verdere vragen?

Ge├»nteresseerd in het laten opstellen van een testament? Of heb je nog overige vragen over het testament? Het is altijd mogelijk om te overleggen met een Ligo jurist. We helpen je graag verder via 020 – 303 1043 of op support@ligo.nl.