Wat voor soort dekbed past bij de herfst?

In de winter slaapt de gemiddelde Nederlander onder een dik dekbed. Logisch, want in dit seizoen daalt de temperatuur in ons land soms behoorlijk onder nul. Door onder een dik dekbed te slapen, heb je het ’s nachts lekker warm. In de herfst kan het overigens ook al redelijk koud worden. Toch kent de herfst ook genoeg zachte dagen. Hierdoor vind je het mogelijk wel te warm om in de herfst al onder een dik dekbed te slapen. Ga in dat geval op zoek naar een dekbed voor de herfst. Maar wat voor soort dekbed past eigenlijk bij de herfst? Wij geven jou in onderstaande tekst een aantal opties.

Enkel dekbed
Heb je het ’s nachts relatief snel warm? Dan is het geen pretje om in de herfst onder een dik dekbed te slapen. Wanneer je dit wel doet, zweet je waarschijnlijk snel. In dat geval is een enkel dekbed mogelijk geschikt voor jou. Dit type dekbed is namelijk opgebouwd uit één deel. Ondanks dat het ‘slechts’ om één laag gaat, is een enkel dekbed aanzienlijk dikker dan een zomerdekbed. In dit dekbed zit meer vulling, waardoor je er ook op de koudere herfstdagen heerlijk warm onder slaapt. Bijkomend voordeel van een enkel dekbed is dat het jou over het algemeen weinig geld kost. Dit type dekbed is namelijk aanzienlijk goedkoper dan de dekbedden die we hieronder behandelen.

4 seizoenen dekbed
In de herfst schommelt de temperatuur soms behoorlijk. Dit is ’s nachts niet altijd prettig. De ene nacht heb je het namelijk te warm onder een dekbed, terwijl het de andere nacht maar zo te koud kan zijn om zonder dekbed te slapen. Heb je geen zin om constant te wisselen? Dan is een 4 seizoenen dekbed de beste keuze voor jou. Dit dekbed is geschikt voor ieder seizoen, ook voor de herfst. Hoe dit komt? Doordat een 4 seizoenen dekbed is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze kun je makkelijk en snel aan elkaar bevestigen en van elkaar verwijderen. Hierdoor bepaal je zelf de dikte van jouw dekbed. Kijk bij het uitzoeken van dit dekbed goed naar de vulling. Je kunt onder meer kiezen voor een donzen dekbed, maar ook voor een 4 seizoenen dekbed met synthetische of wollen vulling.

Winterdekbed

Sommige Nederlanders hebben het snel koud. Een 4 seizoenen dekbed kan in dat geval ideaal zijn. Je kunt dan namelijk alle lagen op elkaar aansluiten, waardoor je een dik dekbed hebt. Vind je het te veel gedoe om constant de dikte van jouw dekbed te veranderen? Kies dan voor een winterdekbed. Dit dekbed bestaat uit één laag, maar hij is aanzienlijk dikker dan de andere dekbedden. Wanneer je in de herfst onder dit dekbed slaapt, hoef jij niet langer bang te zijn dat je het ’s nachts koud hebt. Sommige mensen vinden dit dekbed in de herfst alleen te warm om onder te slapen. Vraag jezelf daarom goed af of een winterdekbed voor jou de juiste keuze is in de herfst.