Welke lamp in welke kamer

Je eigen huisje is nog veel belangrijker dan ooit voor je aan het worden. Wil jij dan ook graag dat je eigen huis warm en gezellig aanvoelt? Licht is een belangrijk onderdeel van je interieur wat nog steeds onderschat wordt. Om die reden geven we je in dit blog tips over welke lampen jij het beste kunt ophangen in ieder kamer. Op die manier krijgt iedere kamer een unieke uitstraling. 

De typen licht

Voordat we beginnen is het eerst belangrijk om meer informatie te bieden over de drie verschillende typen licht. 

Basisverlichting: Dit type lamp biedt het grote licht aan, denk hierbij aan een plafondlamp. 

Functionele verlichting: lamp Dit zijn lampen die een specifiek onderdeel van e kamer belichten. Denk aan een leeslamp, tafellamp, spotje of bureaulamp. 

Sfeerverlichting: Dit type verlichting is voornamelijk bedoelt om meer sfeer te brengen dan daadwerkelijk te verlichten. 

Woonkamer verlichting

Bij veel huishoudens is de woonkamer de belangrijkste kamer. Wij adviseren daarom om te kiezen voor lampen die een sfeervol licht uitstralen. Denk hierbij aan Calex lampen en Osram lampen

Slaapkamer lampen

De slaapkamer is qua verlichting vergelijkbaar als de woonkamer. Zorg voor een goede basisverlichting, functionele verlichting om een boek te kunnen lezen en sfeerverlichting om gezelligheid te brengen. 

Keuken

In de keuken is het belangrijk om helder licht te hebben, zodat je altijd ziet wat je aan het doen bent en waar alles ligt. Door meerdere spots te plaatsen in je keuken, is je gehele keukenblad goed verlicht. Een goede toevoeging aan je keuken is nog functionele verlichting. Je kunt dan gemakkelijk een extra lamp erbij pakken als je extra licht nodig hebt. 

De badkamer

In de badkamer is het gemakkelijk om een heldere basisverlichting te gebruiken, zodat je alles goed zit. Daarbij is het handig om een goede functionele verlichting toe te voegen aan de spiegel, zodat je jezelf gemakkelijk ziet tijdens het scheren en het doen van je haren. 

De hal

Om vrienden, familie en jezelf gezellig binnen te laten komen is een goede basisverlichting belangrijk. Niemand vindt het leuk om in een donker hok binnen te komen. Laat iedereen meteen zien dat ze op een gezellige plek aankomen waar ze welkom zijn. 

Eetkamer

Wij raden je aan om je lamp 80 cm boven de eettafel te plaatsen. Nu kun je zonder hoofd te stoten alles op tafel plaatsen en zie je duidelijk wat je eet. Vergeet niet om met sfeerverlichting je eetkamer extra gezelligheid aan te brengen.